Υγραεριοκίνηση

 Μετατρέψτε το αυτοκίνητο σας να κινείται με υγραέριο και με βενζίνη και γλιτώστε χρήματα.

Centrificate 200Η χρήση του για την κίνηση οχημάτων(υγραεριοκίνηση), αποκτά αυξανόμενη υποστήριξη, ως καύσιμο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Η υγραεριοκίνηση έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια ως απάντηση στην προσπάθεια αναζήτησης εναλλακτικών καυσίμων. Το υγραέριο είναι το πίο σημαντικό και αποδεκτό εναλλακτικό καύσιμο στον τομέα του αυτικινήτου. 

Η επιχείρησή μας δραστηριοποιείται στο χώρο της εγκατάστασης και εμπορίας συστημάτων υγραερίου. Τοποθετoύμε τα πετυχημένα συστήματα STAG σαν μοναδικοί αντιπρόσωποι στην περιοχή μας.

 

Αρχή λειτουργίας του συστήματος Υγραερίου.
lpgΤο υγραέριο αποθηκεύεται σε υγρή μορφή (υγρή φάση), σε υψηλή πίεση, στην ειδική δεξαμενή, η οποία εγκαθίσταται στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου. Από εκεί, το καύσιμο οδηγείται μέσω ειδικού σωλήνα, στο ρυθμιστή πίεσης του συστήματος/εξαεριωτή, ο οποίος τοποθετείται στο χώρο του κινητήρα όπου υποβιβάζει την πίεση του καυσίμου, ενώ παράλληλα, συνδεδεμένο με το κύκλωμα ψύξης του κινητήρα (ζεστό νερό), αναλαμβάνει την αεριοποίηση του υγραερίου (πέρασμα σε αέρια φάση).

Στη συνέχεια, το αέριο πια καύσιμο, οδηγούμενο από σωλήνα, περνάει μέσα από φίλτρο, κι από εκεί στη μηχανή του αυτοκινήτου.   Στο σύστημα εγκαθίσταται ένας εγκέφαλος, ο οποίος αναλαμβάνει την «έγχυση» καυσίμου στον κινητήρα. Κατά τη λειτουργία του συστήματος, η λειτουργία του βασικού εγκεφάλου του συστήματος βενζίνης, παρακάμπτεται. Η εναλλαγή καυσίμου γίνεται είτε αυτόματα (με προτεραιότητα στο υγραέριο), είτε σύμφωνα με τη βούληση του οδηγού. Ωστόσο, για να διασφαλιστεί η αέρια φάση στο καύσιμο, η εκκίνηση του κινητήρα, γίνεται πάντα με τη βενζίνη, ώστε να έχουμε την απαραίτητη προθέρμανση του υγραερίου. 

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 45 του Ν.2773/99(Φ.Ε.Κ. Α'286/22.12.1999) και την Υ.Α.18586/698/29.3.2000 επιτρέπεται στην Ελλάδα η υγραεριοκίνηση όλων ανεξαιρέτως των οχημάτων. Όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και να διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Πλεονεκτήματα υγραεριοκίνησης

     •Εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά λίτρο. Πραγματική οικονομία 40%-50%lpg6

     •Μειωμένες εκπομπές ρύπων  •Απόδοση κινητήρα ισοδύναμη με βενζίνη

     •Χαμηλότερα επίπεδα θορύβου λειτουργίας κινητήρα

     •Πιο ασφαλές από την βενζίνη (συστήματα ασφαλείας, τεχνολογία δεξαμενής)

     •Καθαρότερη καύση χωρίς υπολείμματα άρα αύξηση διάρκειας ζωής κινητήρα

     •Μεγαλύτερα διαστήματα συντήρησης (σχεδόν διπλάσια)

     •Διπλάσια αυτονομία (αυτονομία βενζίνης + αυτονομία υγραερίου) 

      καθώς το σύστημα βενζίνης παραμένει ανεξάρτητο

     •Δεν νοθεύεται

Το μοναδικό μειονέκτημα είναι πως πρέπει να «θυσιαστεί» αποθηκευτικός χώρος για την τοποθέτηση της δεξαμενής ή να καταργήσουμε την μεγάλη ρεζέρβα υιοθετώντας μικρότερη ή κιτ επισκευής ελαστικού. Τα συστήματα που χρησιμοποιούμε είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκεκριμένα από το Υπουργείο Μεταφορών. Το ΚΤΕΟ μας χορηγεί βεβαίωση, βάσει της οποίας χορηγείται νέα άδεια κυκλοφορίας από το Υπουργείο.

 

{youtube}qB7h7ftdsQA{/youtube}